Bakning #ananaspaj, #fika, #hemabakat, #paj

Enkel och saftig ananaspaj, och gammalt möter nytt!

Hejsan!
 
Helgen är förbi, men minnena finns kvar. Vilken underbar helg alltså. Solen har visat sig från sin bästa sida, och igår packade vi lite fika, och åkte ut i skogen. Där satt vi i solen, njöt, fikade och pratade om livet. Sådana stunder sparar jag i mitt hjärta och tar fram på vintern när man längtar efter våren.
 
Apropå våren, så tog jag ett fint och lite roligt kort i går. Våren känns alltid som början på något nytt. Och på denna bilden ser man de gamla bären från förra året, som möter knopparna som skall ta över i år. Gammalt möter nytt kan man säga🙂
 
 
Men ananas paj var det ju vi skulle prata om idag, haha. Tankarna far iväg ibland, och så skriver jag vad jag tänker på😉
Det finns en del som säger att dom inte kan baka. Men denna pajen kan man inte misslyckas med, lätt att göra, går fort, och är väldigt saftig och fräsch.
 
 
 
 
Ingredienser :
 
Pajdeg
 
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tak bakpulver
150 gr smör
 
Fyllning:
 
400 gr krossad avrunnen ananas
2 dl creme fraiche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Pajdeg- smält smöret, och ställ åt sidan och svalna något.
3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Häll i smöret och blanda till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform, helst med löstagbar botten.
5. Blanda alla ingredienserna till fyllningen, och blanda ordentligt.
6. Häll i fyllningen i pajskalet, och grädda mitt i ugnen i ca 30 grader.
 
Servera den ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass😋
 
Ikväll är det fotokurs igen, får se om jag har gjort hemläxan ordentligt. Vi skulle ju ta både närbilder och landskap. Tror jag är mer närbildstjej faktiskt, tycker det är roligt att krypa ner och komma riktigt nära😊
 
Ha nu en skön kväll, kram♥