Mat #enkeltochgott, #falukorvslåda, #korv #korvlåda, #livet, #middagstips

Falukorvslåda med extra allt!

Hej alla fina!
 
Då var halva veckan avverkad, och helgen närmar sig med stormsteg igen. Samtidigt som man längtar efter helgen, så gillar jag inte att låta tiden bara gå. Kanske har det med åldern att göra, inte för att jag är rädd för att bli gammal. Men jag vill ta vara på tiden så mycket det bara går. Det är så mycket jag vill göra, och så lite tid🙂
Jag har svårt att ta sovmorgon på helgerna, vill gärna upp och ta tillvara på dagen så den inte bara försvinner iväg. Och jag som varit en sån sömntuta på morgonen innan😊. Ni vet det där ordspråket-Fånga dagen, det är väldigt sant egentligen, även om det kan låta lite klyschigt.Men att fånga dagen är lättare sagt än gjort, man kan bara försöka och göra sitt bästa. Och vad man skall fånga dagen med är ju så klart väldigt individuellt vad man tycker om att göra. För mig är det att umgås med nära och köra, ta en tur nercabbat med Jaguaren en solig dag, att stå i köket och laga mat och baka. Och ta tillvara på de där ögonblicken som inte kostar något. Bara andas och vara, det är nog det bästa som finns♥
 
Igår gjorde jag en falukorvslåda, lite så där att man tar var man har. Gjorde lite kylskåpsrensning på grönsaker, det är rätt bra ibland faktiskt.
 
 
 
Ingredienser:
 
en falukorvs-ring
10 cm purjolök
10 cornichoner
200 gr cocktailtomater
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost+ 1/2 dl till topping
2 msk tomatpure
ketchup och senap
1 msk vatten
salt, svartpeppar och paprikapulver
lite gräslök till garnering
 
Gör så här:
 
1. Lägg falukorven i en ugnsfast form, skär snitt med ca 2 cm mellanrum.
2. Blanda vatten, ketchup och senap och pensla korven med, snåla inte utan ös på mycket
3. Strö över salt, peppar och paprikapulver på korven.
4. Strimla purjolök och lök och lägg i ringen mellan korven. Halvera tomaterna, och hacka cornichonerna och strö över hela korvringen.
5. Blanda grädde, riven ost, tomatpuré och paprika pulver och häll över alltihop i formen. Avsluta med att toppa med riven ost.
6. Sätt in i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, tills den fått fin färg, och servera med potatismos eller pressad potatis.
 
 Njut av dagen och kvällen, och unna er att bara vara ibland. Ta en promenad, dra djupa andetag och känn våren i luften.
 
Kram♥