Godaste Banoffe-pajen!

Hej där!
 
Har ni haft en bra tisdag? Här är det fullt upp, som vanligt faktiskt. Det känns som om det är så mycket man skall hinna med på våren. Allting behöver göras på samma gång, människor och natur vaknar till liv igen, och man upptäcker att man faktiskt har grannar🙂. dom ser man nästan inte under det mörka halvåret. 
 
Foto-kursen igår var faktiskt riktigt rolig. Vi var bara 5 st, så det fanns mycket tid till frågor. Och precis som jag skrev igår, så fick jag många aha-upplevelser. Så nu har vi läxa till nästa gång, bara ut och öva.
 
I söndags gjorde jag Banoffe-paj, alltså så jäkla god. Det är nog bland det godadste jag ätit😋. Digestive, kolakräm och banan, en oslagbar kombination.
Har ni inte provat denna innan så gör det, ni ångrar inte er. Får nog bli en liten bit till kaffet ikväll...
 
 
 
 
Ingredienser för en form på ca 24 cm:
 
1 burk karamelliserad mjölk
300 gr digestivekex
150 gr smör
3-4 bananer beroende på storlek
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
 
Gör så här:
 
1. Ta en form med löstagbar kant, och klä insidan med plastfolie.
2. Smält smöret och krossa/smula sönder digestivekexen, antingen för hand eller som jag i en matberedare.. Blanda ihop med smöret.
3. Tryck ut blandningen i formen, och även upp på kanterna. Ställ i kylen i en timme.
4. Bred på kolakrämen. Skall du inte servera den direkt så ställ den i kylen igen. Innan servering, så vispa grädden och finhacka daimen.
5. Skär upp bananerna och lägg över kolakrämen. Spara en banan till översta lagret. Bred över grädden, och till sist toppa med den sista bananen och krossad daim överst.
 
Lätt som en plätt och såå god🙂
 
Ha nu en riktigt skön kväll,kram kram♥