Grillade revben på morfars sätt och spontant mysig lördag!

Hej hej!
 
Njuter ni av helgen? Vissa helger är bara bättre än andra. Och denna är en sådan🙂. Vädret gör väl så klart mycket, men igår blev en sådan spontan lördag som jag älskar. Vi hade förvisso bjudit hit mina föräldrar, syster, son och svärdotter. Men sen kom även kusinen med man hit och fikade, och stannade och grillade med. Jag gillar sådant spontanhäng😘
Och så fick vi prova på svärdotterns morfars special-recept på revben. Mmmm så goda. Och jag fick "låna" detta recept så att ni också kan få prova, bra va?! Jag älskar när recept förs vidare i generationerna så att dom inte bara försvinner i glömska.
 
Till det serverade vi pastasallad och potatissallad. Potatissalladen har ni fått recept på innan, men om ni glömt så finns den här. Och lite blandad korv och majs.
 
 
 
Pastasalladen brukar jag göra på de grönsaker jag har hemma. Jag blandar och tar hälften vanlig creme fraiche och hälften paprika/chili. Jag brukar även ta i 2 msk majonäs ungefär, lite sweet chilisås, fetaost och krydda med curry, svartpeppar och lite salt. 
 
Men nu till dessa goda revben😃
 
Ingredienser:
 
Medeltunna revben
Coca Cola
2 Lime
2 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
2 rejäla kvistar färsk rosmarin eller 2 msk torkad
 
Lägg revbenen i en gryta. Häll på Cola Cola så att det täcker revbenen. Häll i sweet chilisås och pressade vitlöksklyftor. Dela limen i halvor, pressa ur saften av limen i grytan, och låt halvorna koka med.
Koka revbenen på medelvärme i 45 minuter. Är revbenen tjockare, så lägg till 15 minuter på koktiden.
Under tiden gör du en glaze på olivolja, soja, flytande honung och sweet chilisås. 
När revbenen har kokat, så ta upp och pensla med glazen, och grilla så att du får fin färg.
 
Tack Linnea och morfar för att ni delar med er♥
 
 
 
Ha e skön söndagkväll, kram kram♥
#1 - - Angelica Wåhlin:

Näää, vad gott!

Svar: Ja jättegott, och möra blir dom eftersom man kokar revbenen innan:)Ha en skön kväll!
Eva Wersch