Mat #fetaost, #fläskfilé, #grilla, #leilalundholm, #middagstips, #pommes

Helgrillad fläskfilé med fetaost och fikonmarmelad fyllning!

Hej där!
 
Måste bara säga det igen, vilket väder det var igår. Det är sådana dagar man lever länge på. Men måste ändå säga att jag blev lite besviken idag när jag slog upp mina gröna, för hua vad kallt det är idag.
Men det kommer nog fler sköna dagar🙂, våren har ju bara börjat.
 
Efter en perfekt dag ute i trädgården igår så avslutade vi med att grilla. Jag är en riktig hemmafis har jag märkt. Det bästa som finns är att pyssla hemma, allra helst när det är fint väder. Och så tar man en paus och fikar i solen, pratar lite och njuter en stund, innan man fortsätter igen. Härligt!
 
Men vad blev det då för mat undrar ni. Medan grillen blev färdig så tog vi en lite förrätt och ett glas Prosecco i solen.
 
En färskoströra med smak av grillad paprika, och några grissini till. Mums.. Detta recept kopierade jag rakt av från Leila Lindholm.
 
Ingredienser:
 
200 gr färskost
100 gr grillad paprika
1 krm chiliflakes
50 gr riven parmesan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
 
Gör så här:
 
Lägg färskosten i en bunke. Låt paprikan rinna av, och hacka den fint. Lägg paprikan i bunken med färskosten, och tillsätt även de andra ingredienserna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Servera med grissini.
 
Sen gjorde vi egna pommes och fyllde en fläskfilé med fetaost och fikonmarmelad. En så god combo, prova😋
Skär upp fläskfilén på sidan, och vik upp, alltså inte helt igenom. Banka ut den och krydda med salt och peppar. Bred på fikonmarmelad och smula över 1/2 paket fetaost. Rulla ihop den och fäst med tandpetare. Krydda fläskfilen och på med marinad innan ni grillar den. Den skall inte ligga direkt på glöden utan grilla den vid sidan om så den går färdigt innnan ni lägger den över glöden och får fin grillyta.
 
Pommesen gjorde jag väldigt enkelt. Jag hade skalet kvar på potatisen, bara tvättade och skar i stavar. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Var noga så att dom ligger en och en och inte på varandra för att få fin yta. Häll på olivolja, flingsalt och lite peppar. In i ugn 170 grader varmluft, i mitten av ugn. Dessa blev väldigt krispiga och goda.
 
 
 
Idag har jag bara pysslat lite inne, bakat lite. Och nu håller jag på att redigera bilder för ett roligt projekt som kommer i veckan. Så håll utkik😃
 
Njut nu resten av söndagen, kram kram♥
 
#1 - - Linda Ph:

åhh prosecco! bästa helgkänslan vid första klunket. ;)

Svar: Eller hur, så gott:)!
Eva Wersch