Mat #aubergine, #grekland, #middagstips, moussaka

Krämig moussaka!

Hej där!
 
Onsdagar är alltid en hektiskt dag. Slutar jobba 16.30, hem och få i sig något att äta. Sen iväg till kören i Halmstad som börjar 19.00. Nu på onsdagar börjar dessutom mannen min en kurs. Puh, svårt att få ihop med bara en bil. Tur vi fick låna son och svärdotters bil🙂.
 
Ett litet middagstips så här på lill-lördag och allt. En fantastiskt god moussaka med smak av kanel, muskotnöt och kryddpeppar.
 
 
 
Ingredienser:
 
5 potatisar med skal
1-2 st aubergine, beroende på storlek
 
Bechamelsås:
 
4 msk mjöl
4 msk smör
4 dl mjölk
150 gr riven parmesan
1 tsk torkad muskot
salt och peppar
 
Köttfärssås:
 
400 gr färs, bland eller nöt
smör till stekning
1 hackad gul lök
3 vitlöksklyftor hackade
1 butk krossade tomater
2 msk tomatpure
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen kryddpeppar
2 lagerblad
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Fräs lök och vitlök i smöret i en panna. Tillsätt färsen och bryn med tills den fått färg.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med kryddorna till bra balans.
4. Smält smöret i en kastrull till bechamelsåsen. Häll i mjölet och rör om . Tillsätt mjölken lite i taget tills du får bra konsistens och den tjocknar. Lägg i den rivna parmesanen och smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
5. Tvätta potatisen och skär i tunna skivor. Smörja en ungsfast form med olivolja och lägg potatisen i botten. 
6. Skiva auberginen och lägg över potatisen. Häll på köttförssåsen och avsluta till sist med bechamelsåsen.
7.Sätt in i ugnen i ca 45 minuter och tills potatisen är mjuk.
 
 
 
Over and out from this girl♥