Mat #ajvar, #cognac, #färsbiffar, #paprika, #timjan

Paprikabiffar med konjak och timjan sås!

Hej där!
 
Hur har ni det? Hoppas bra🙂
 
Igår ät vi något såå gott, så jag tänkte att jag måste dela med mig till er så klart. Paprikabiffar och en supergod sås med cognac, timjan och dijonsenap.
 
 
 
Paprikabiffar:
 
500 gr blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk ajvar
1 msk dijonsenap
1/2 finhackad röd paprika
salt, peppar och lökpulver
 
Konjak sås:
 
1 gul lök
2 dl creme fraiche
5 dl grädde
2 msk konjak
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
1 msk soja
 
Gör så här:
 
1. Biffar- Häll ströbrödet i en bunke och blanda med mjölken. Låt det svälla någon minut.
2. Häll i ajvar, dijonsenap, paprila och färs och blanda väl. Smaka av med kryddorna. Provstek en liten biff om du är osäker så att du får rätt smak.
3. Forma till biffar och stek i smör. När dom är klara, ta upp och lägg på ett fat så länge medan du gör såsen.
4. Såsen- Finhacka löken och fräs så att den blir mjuk i samma panna som biffarna. Häll i övriga ingredienser och låt det puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
5 Lägg tillbaka biffarna och låt dom puttra med en stund. Servera med ris och valfria grönsaker. Jag älskar rå broccoli😋
 
Jaha, fredag i morgon igen. Och veckans drink blir det som vanligt. Skall ni hitta på något kul i helgen?
Jag tror att jag skall försöka vårstäda huset, det kan faktiskt behövas. Kanske våra lite i trädgården också. Jag måste plantera om pelargonierna, det är hög tid nu. Jag har ett litet projekt jag skall fota till också, kul🙂
 
Kram kram♥