Allmänt, Mat #familj, #lax #rökeriet, #livet, #påsk, #ägg

Påskdags-firande med nära och kära!

Hej alla fina!
 
Har ni haft en bra Påsk? Som vanligt går ju dom här lediga dagarna med en rasande fart. Men vi har haft det så bra. En mysig Påskafton med Jenny(bonusdottern) där det blev mycket prat kring matbordet om livet och våra minne kring våra mor-och farföräldrar. Älskar verkligen sådana samtal♥
 
Igår så hade vi mina föräldrar och barn med svärdotter här, och då var det full fart, så jag hann faktiskt inte kika in här. Men här kommer en liten summering av gårdagen. Daniel och Linnéa hade ordnat en jätterolig 8-kamp, som engagerade alla. Jag kom då på en hedrande(ohedrande) 5:e plats, fasiken vad dåligt, men kul var det🙂
 
Vi åt så klart den traditionella påskmaten, med Janssonsfrestelse, köttbullar, prinskorv och ägg i massor. Men tänkte tipsa om två saker, dels ett jättegott och fint ägg-bröd och så våra fyllda ägg som vi kallar Vanja-ägg efter min svägerska som brukar göra dom. Såå goda och ett måste både till Jul och Påsk.
 
 
 
Och dessa underbart goda ägg.
 
 
Dessa är så enkla att göra. du kokar äggen hårt, när dom svalnat och så delar du på hälften, gröper ur gulan och blandar med kaviar, hackad rödlök och dill. Sen lägger du tillbaka en klick i varje ägg. Garnera med en klyfta körsbärstomat och lite dill. 
 
Lite bilder från 8-kampen, som var bland annat knocka ägg, rulla ägg, spotta grodor, slå i spik på minst antal slag😃 Ursäkta lite dåliga bilder, men är tagna med mobilkameran.
 
 
 
 
Jag har startat en Facebook-sida som heter Eva Werschs Kitchen Corner, gå gärna in där och gilla så får ni uppdateringar när jag lägger ut något nytt🙂. Länk finns på vänster sida under Om mig
 
Ha en skön annandag påsk, kram♥