Mat #bolognese, #middagstips, #mozzarella, #pasta, #ragu, #tomat

Underbart god ragu Bolognese!

Hej på er!
 
Har ni haft en bra lördag? Alltså, äntligen har det kommit lite vårväder, som vi längtat😊. Och i morgon skall det bli hela 18 grader, tjoho.
 
Igår gjorde ju  min käre man mat till mig. Vilken lyx att komma hem och maten är färdig. Och vilken mat sen, verkligen så gott. Till förrätt min favorit, Mozzarella och tomat, nomnom. 
 
 
Och efter det en långkokt Ragu Bolognese med massa smaker.
 
 
Ragu bolognese ca 4 portioner:
 
ca 800 gr högrev
100 gr bacon
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 palsternacka
1 röd chili
2 brukar krossade tomater
5 dl vatten
1,5 dl röd vin
1 tsk vardera av timjan, salvia och oregano
3 tsk oxfond
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Hacka morot, lök, vitlök, selleri och palsternacka i mindre bitar. Bryn hastigt i en stekpanna och lägg över i en större gryta.
2. Skär köttet i små tärningar, och baconet i strimlor. Lägg i stekpanna, salta och pepprar, och bryn detta tillsammans med den hackade chilin. Lägg över även detta i den större grytan.
3. Häll i krossade tomater, vin, vatten, oxfond och kryddorna(timjan, salvia och oregano). Låt koka sakta under lock i ca  2-3 timmar, tills köttet är mört .
4. Fiska upp köttet och lägg på en tallrik, och dra isär köttet till mindre bitar/strimlor, och lägg tillbaka i grytan. 
5. Smaka av med salt och peppar, och ev lite socker för sötma.
6. Servera med färsk pasta och massor av parmesan
 
Buon Appetito😊
 
Det är ju så gott med massa smaker, och det är roligt att testa sig fram med kryddor, och denna blandningen med timjan, salvia och oregano är såå goda ihop.
 
 
 
Hoppas ni får en riktigt skön lördagkväll, och njut nu av solen i morgon💗.