Vegetariskt #hemmagjord #pizzadeg, #lill-babs, #livet, #minnen, #pizza, #ögonblick

Vegetarisk pizza!

Hej alla fina!
 
Halkade in på en dokumentär igår om Lill-babs där hon läste lite ur sin självbiografi. Hon berättade, att det hon minns bäst från sitt liv är ögonblicken i livet. Och skulle hon leva om sitt liv så skulle hon välja att bara ha ögonblick♥
Så sant, för visst är det så om man tittar tillbaka, så är det ögonblicken man minns bäst. Den där picknicken i solnedgången en skön sommarkväll, eller ögonblicket när man skrattar så man håller på att pinka på sig med sina vänner, en frukost ute en sommarmorgon när daggen fortfarande ligger kvar i gräset, och man känner att detta blir en fin dag, eller dansa loss och sjunga med hemma till favoritlåten när ingen ser🙂 Man ska samla på ögonblick så mycket man bara kan...
 
Pizza, visst är det gott? Och är den dessutom hemmagjord, så är den ännu bättre. Vi gjorde egen pizzadeg, och väldigt enkla ingredienser på pizzan, dessutom vegetariskt.
 
 
Pizzadeg 2-4 pizzor:
 
25 gr jäst
2 dl vatten fingervarmt
3dl durumvetemjöl
2-3 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk olivolja
 
Gör så här:
 
1. Rör ut jästen med det fingervarma vattnet.
2. Häll i olja, salt och båda mjölsorterna, lite i taget tills lagom konsistens. Knåda för hand i 10 minuter, eller i maskin i 5 minuter.
3. Låt degen jäsa med bakduk över i 30-40 miniter, till dubbel storlek.
4.Kavla ut degen till önskad form och lägg på valfri fyllning.
 
 
Vi  köpte faktiskt pizzasås, men kryddade lite extra med ajvar, lite dijonsenap, oregano, svartpeppar och lökpulver. Sen hade vi på champinjoner, paprika och mozzarella. Och en stor näve ruccola🙂
Har ni provat att ha en klick gräddfil till? Gör det annars, så gott. Det lärde jag mig när vi var i Kroatien, där serverade dom alltid det till sina pizzor.
 
I morgon är det fredag igen, skönt med kortvecka. Kika in för fredagsdrinken😉
 
Kram kram!