Mat #kyckling, #kycklingspett, #rotfrukter

Baconlindade kycklingspett, rotfrukter och limesås!

God morgon lördag!
 
Alltså, hur sur blir man på sig själv på en skala mellan 1 och 10?? Typ 1000... Jag vaknade halv sex idag och kunde inte somna om. Jag låg och vände och vred mig till halv sju, sen gav jag upp och gick upp. Man längtar hela veckan efter sovmorgon, sen är det stört omöjligt att sova när man väl får. Är det ytterligare ett ålderstecken tro:)?
 
Men jag fick se soluppgången idag i alla fall. Och tvättat en maskin tvätt, och har hunnit att baka frukostfrallor innan klockan är åtta. Man får se det poitivt.
 
 
Ett litet middagstips så här på lördagen som vi gjorde i går kväll som var väldans gott. Jag hittade det i tidningen Buffé. Jag gjorde även en currysås till.
 
 
Ingredienser för 2 personer:
 
2 kycklingfileér
1/2 paket bacon
Blandade rotfrukter, det du har hemma. Jag hade potatis, morötter, purjolök, palsternacka och tomat.
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad timjan
salt, peppar
 
Lime och vitlökssås:
 
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 lime, skal + saft
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
 
Currysås:
 
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2 tsk honung
salt, peppar, curry och gurkmeja efter smak
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatis, palsternacka och morötter. Lägg i ugnsfast form. Häll över olivolja och kryddorna och sätt in i ugnen. När rotfrukterna börjar mjukna, så klyfta tomaten och lägg med rotfrukterna de sista 10 minterna.
3. Blanda samman såserna och ställ kallt så länge.
4. Skär kycklingfileérna i kuber. Krydda och linda bacon om och trä på spett.
5. Stek eller grilla runt om så att de är genomstekta, ca 5 minuter på varje sida.
6. Servera med rotfrukterna och såserna.
 
 
Det blev frukost framför tv:n idag och OS. Ser ni curling-finalen? Heja Sverige!!
 
Senare idag skall ni få receptet på frukostfrallorna jag gjorde idag:)
 
Nähä, nu får man väl fortsätta denna lördagen. Vad skall ni hitta på idag?
 
Njut av dagen, kram!