Nybakade frallor på 20 minuter!

Hej hej!
 
Har ni en skön lördag? Alltså vilket härligt väder det är idag. Jag blir mycket piggare när det är sol. Ljuset börjar komma tillbaka igen, och som jag har längtat. Jag avskyr verkligen mörkret som är på höst och vinter.
 
Idag har vi varit en liten tur till stan och köpt en kattbur. Våra små katter skall nämligen kastreras nästa vecka. Då är dom nästan 6 måndader och börjar bli könsmogna. Och vi vill ju definitivt inte att det skall bli några kattungar här inte. Dom är ju faktiskt syskon, men jag tror faktiskt inte att dom bryr sig nämnvärt om det:)
 
I morse gjorde jag nybakade frallor. Och detta recept är så smidigt, och går fort eftersom det inte behöver jäsa. Lite lyx är det allt med nybakat till frullen. Detta receptet blir ca 4 frallor, vilket är lagom till oss två. Annars dubbla bara receptet.
 
 
 
 
För ca 4 frallor:
 
6 dl vetemjöl eller rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl mjölk
Lite riven ost
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt mjölken, och blanda ihop allt till en deg. Den skall vara rätt kladdig.
4. Dela degen i 4 bitar. Forma runda bullar med mjölade händer.
5. Lägg på bakplåtspapper på en plåt, och platta till dem lite. Lägg på lite riven ost
6. Grädda dom i mitten av ugnen i  ca 12 minuter, eller tills dom fått fin färg.
 
 
Ikväll blir det nog mello för oss. Får se vad det är för bidrag ikväll. Vet att Mariette skall vara med, och hon är ju från Halland, så henne får vi heja på. Och hon brukar faktiskt vara bland dom bästa.
 
Kram kram!