Restips för en weekend-tripp!

Hejsan!
 
Hoppas ni mår bra idag så här när det är lill-lördag och allt?
 
Om ni är sugna på att åka iväg över en weekend, så kan jag rekommendera Flensburg. 
 
Min mans föräldrar var från Tyskland. Och hans morföräldrar, bodde länge där. Så han har varit där mycket och hälsat på dom så klart.
Flensburg ligger strax innanför den tyska gränsen, så man kör över lilla och stora bält för att komma dit, om man som vi åkte färjan mellan Helsingborg och Helsingör. Vi gillar att handla på Citti park, och det ligger bara 2 km från Flensburg innan gränsen till Danmark. Där finns både mat och dryck, och vi passar alltid på att handla med oss bratwürst, bockwürst och andra tyska godbitar med oss hem:)
 
Förra året vid kristi himmelsfärdshelgen, så tog han med mig dit, och jag måste erkänna att jag blev förälskad i denna staden direkt.
 
När vi kom till Flensburg, visade det sig vara Rom-regatta där. Dvs. Tall ship race, och hela hamnen var fylld av stånd med mat och dryck, så himla mysigt.
 
Det är en härlig stad att strosa runt i, och vi stannade och åt lunch på ett Café på en innergård. Flamküchen, mycket gott. Som pizza, med med kvarg eller creme fraiche istället för tomatsås.
 
Flensburg är ju känt för sin öl, och jag måste säga att dom är väldigt stolt över den. Felnsburg-logga ser man överallt. På gatlamporna står det Flensburg, dom har till och med kondomer som heter Flensburg , haha
 
Mysiga gränder, innergårdar och uteserveringar var det gott om, och vi gilllar verkligen att strosa runt, slå sig ner vid en uteservering och titta på folk. Visst är det roligt att bara sitta och studera folk som går förbi?
 
På kvällen åt vi på på en restaurang som heter Alte senfmühle. Mycket god mat, med en magisk creme brulee till efterrätt.
 
 
Alla festligheter var nere i hamnen, och några båtar hade kommit in, men inte dom största, dom missade vi tyvärr eftersom vi åkte hem på fredagkvällen. Men servärt ändå, och stämmningen var på topp.
 
 
Och man måste ju äta currywürst så klart när man är i Tyskland:)
 
Uppträde var det lite överallt.
 
 
 
Sammanfattningsvis, klart värt att se denna stad. Nu var vi bara här en natt, så vi hann inte så mycket. Men här finns mycket sevärdheter också. Som sjöfartsmuseumet, Flensburg bryggeriet och St nikolai kyrkan.
 
Ha nu en riktigt skön kväll, kram!
 
Klicka gärna på ♥ nedan och gilla, då blir jag glad!