Mat bruschetta, plockmat

Bruschetta och plockmat!

I fredags visste vi inte riktigt vad vi skulle äta.Så vi bestämde oss för att göra lite smårätter. Det blev minipizzor, chevregratinerade rödbetor och bruschetta.
 
 
 
Är det något som jag älskar, så är det bruschetta. Jag skulle kunna äta det sju dagar i veckan. När vi var i Italien i höstas, så provade jag nog bruschetta på alla restauranger vi åt på, haha.
 
Den kan så klart göras på  många olika sätt. Men vi har provat oss fram, och så här tycker vi blir godast. Det är alltid mannen min som gör tomatblandningen, han är bäst på det:)
 
Detta räckte till 4 bruschetta:
 
4 skivor bröd, gärna surdegsbröd
3 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 röd lök
2 msk olivolja
basilika
1 1/2 mozzarella
 
Finhacka tomat, lök, vitlök och basilika. Häll på olivilja, och smaka av med salt och peppar.
 
Lägg brödet på en plåt och häll på lite olivolja. Täck bröden med skivad mozzarella, snåla inte, och sätt in i ugnen i 225 grader, tills osten smält och brödet blivit knaprigt.
 
Ta ut plåten, och lägg tomatblandningen på brödet. Sen är det bara att njuta:) 
 
 
Ha en skön söndagskväll, kram!
 
#1 - - Anonym:

Ser gott ut kanske smaka någon gång?

#2 - - Anonym:

Ser gott ut kanske smaka någon gång?