Mat #biskvier, #lakrits, #vår, hallon

Hallon & lakrits biskvier!

Idag vaknade vi upp till ett väldigt mulet, mörkt och kallt Halland. När kommer ljuset igen, undrar jag?!
Så efter en kort tur ner till stan, har jag faktiskt hållt mig inomhus
 
Jag blev sugen på att baka biskvier, så här kommer ett recept,med smak av hallon & lakrits.
 
 
 
Till ca 10-15 st, beroende på hur stora man gör.
 
Botten:
 
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
 
Smörkräm:
 
250 gram smör, rumsvarmt
2 dl hallon 
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Till topping:
 
200 gram mörk choklad
ca 2 tsk lakritspulver
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja sen med botten. Riv mandelsmassa, blanda ner socker och äggvita. rör om så att smeten blir jämn. Klicka ut små bottnar på bakplåtspappret. Grädda i ugnen ca 13 minuter.
 
Under tiden gör du smörkrämen. Lägg smöret i en bunke och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig massa. Lägg sedan i hallonen, och rör den jämn.
 
Sätt in smörkrämen i kylen, för den är lättare att lägga på bottnarna om den är kall.
 
Vänd på bottnarna, och täck med smörkräm i önskad form. En del vill ha toppiga, och en del lite rundare form. Och ställ in i kylen 1 timme.
 
Smält chokladen över ett vattenbad, eller micron. Lägg i lakritspulvret när chokladen är smält. Smaka av så att det smakar lagom med lakrits.
 
Doppa biskvierna i chokladen. Låt dem stelna, och strö sen över lite lakritspulver.
 
Klart, och bara att njuta med en kopp kaffe eller te!
 
Nähä, nu blir det till att hoppa in i duschen innan det är dags att laga mat. Ikväll blir det kyckling och rotfrukter. Recept kommer i morgon...
 
Men önskan om vår kommer här lite bilder att längta till. 
 
Kram från jäntan!
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Herregud vad det ser gott ut! Sparat? Pusspuss

Svar: Tack, det var väldigt gott!
Eva Wersch

#2 - - Joanna- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2:

Så gott

Svar: Mmm, smarrigt!
Eva Wersch

#3 - - Angelica Wåhlin:

Oj, vad gott!

Svar: Ja, väldans gott!
Eva Wersch