Bakning kladdkaka, kärleksmums

Kärleksmums kladdkaka!

Hej alla fina!
 
Alltså, vart har solen tagit vägen?! Det är bara grått och trist ute. Helst skulle man vilja ta en restresa och bara åka till värmen. Längtar efter att känna solen i ansiktet. Blå himmel, och höra bruset från havet. Finns det något mer rogivande?
 
Den enda fördelen med det här vädret är att man kan tända massa ljus inomhus. Men man kan ju det nu liksom, har gjort det sen i höstas. Det är ju i och för sig alltid mysigt, men jag saknar ljuset ute. Vet inte om det är åldern eller vad det är, men jag tycker det blir jobbigare för varje år som går innan väl ljuset kommer tillbaka.
 
Men vi får väl muntra upp oss med ett recept på kärleksmums kladdkaka. 
 
 
 
Detta behöver du:
 
150 gr smör
1 krm salt
3 dl strösocker
2 msk kakao
1 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
 
Glasyr:
 
50 gr smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca 3 1/2 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
 
Garnering: valfri strössel
 
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret i en kastrull. Blanda i alla övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
 
Häll smeten i en smord och bröad springform som är ca 24 cm i diameter.
 
Grädda mitt i ugn i 22-24 minuter och låt den svalna i formen.
 
Börja på glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en bredbar glasyr. Tillsätt mer florsocker om den blir för lös. Och mer kaffe(eller vatten) om den är för fast.
 
Bred glasyren över kakan, och strö över strösseln, och låt glasyren stelna innan den skärs i bitar.
 
Servera med vispad grädde.
 
Det blir nog en bit ikväll tillsammans med en kopp kaffe, eller något annat gott.
 
Hoppas ni får en fin lördagskväll♥
 
Avlutar med detta foto, med hopp om att snart få känna solen i ansiktet igen. Kram från mig!
 
 
 
 
 
#1 - - Sirpa:

Härlig blogg du har med massor av fina /enkla recept 👍👍❤

Svar: Tack Sirpa, kul att du tycker det!
Eva Wersch