Vegetariskt #kikärter, #kikärtsgryta, #naanbröd

Kikärtsgryta med naanbröd!

Hej på er!
 
Sitter framför tv:n och tittar på Farmen. Utanför snöar det lite, blåser och är riktigt kallt.
Vad är mer värmande än en god kikärtsgryta tänker jag?!
 
Tänkte bjuda på ett recept som mannens dotter introducerade för oss, och vi blev frälsta direkt. Massor av goda kryddor och smaker, tillsammans med kokosmjölk. Mmmm!
 
 
 
 
 
Till den här behöver du:
 
1 stor gul lök
1 stor bit ingefära (går lika bra med malen på burk)
4 klyftor vitlök
2 morötter
1 chili ( eller på burk )
4 msk rapsolja
4 tsk Garam Masala
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 burkar kikärter 800 g
0,5 litet vitkålshuvud
70 g spenat
salt och peppar
 
Gör så här:
 
Skala vitlök, ingefära, morötterna och lök. Skiva lök, vitlök och chili. Riiv morötterna och ingefära.
 
Ta en stor stekpanna och häll i oljan. Stek lök, morötter, vitlök, ingefära och chili på medellåg väme i ca 15 minuter. De ska inte få en massa färg utan bli mjuk bara. Tillsätt Garam Masala, och stek i ytterligare 10 minuter.
 
Tillsätt de krossade tomaterna och kokosmjölken, och kanske lite vatten om det blir för tjockt. Lägg i de sköljda och avrunna kikärterna, och låt det koka i ordentligt i sju minuter.
 
Strimla vitkålen och lägg i grytan, och låt koka ytterligare 1 minut. Dra den sedan från plattan och smaka av med salt och peppar. Det kräver rätt så mycket salt. Vänd sen ner den färska spenaten.
 
Servera med naanbröd.
 
Klart att njuta.
 
I morgon tänkte jag visa lite bilder från foto-session jag hade i går. Så kika in då.
 
Kram!