Saknaden av våra fyrfota vänner!

När vi flyttade ihop så hade jag Saga, en Golden Retriver med mig in i boet. Och min man två katter, Molly och Missy. Och en hund, Ella, en blandras border collie/labrador. Nu finns tyvärr ingen av dom kvar hos oss, och saknaden är stor.
 
Det är konstigt att man kan sakna allt hår på golvet, trampa med socken i utspillt vatten vid vattenskålet(gällde mest min golden, hon läckte som ett såll när hon drack vatten). Eller när båda hundarna lagt sig strategiskt mellan spis och diskbänk, i hopp om att man skulle tappa någon mat på golvet. Detta resulterade i att man fick kliva över dom varje gång man skulle ta något från diskbänken. Jo även det saknar man faktiskt:)
 
Men mest saknar jag någon som blir superglad när man kommer hem, även om man bara varit borta i 10 minuter. Eller när man vaknade på morgonen och Saga och Ella hoppade upp i sängen och gjorde sin hälsningsritual. Eller första vårsolen och hundarna sträckte ut sig i solen och bara njöööt.
 
När Saga började bli gammal, sjuk och svårt för att gå, så fick vi ta det beslutet att låta henne somna in. Eftersom det var planerat så hade vi lite tid på oss. Min äldsta son ville absolut göra en tatuering av hennes tassavtryck, och den blev väldigt fin.
 
Saga och Ella blev kompisar från första början. inte så att dom lekte och busade med varandra. Men dom lärde sig snabbt att samarbeta.
Tex. så kunde Ella öppna dörrar. Detta kom väl till pass när vi en gång hade promenerat på stranden, och släppte snabbt av dom hemma, för vi skulle handla.Vi stängde dörrarna till sovrummet så att dom inte skulle sanda ner i sängarna. När vi kom hem efter 30 minuter, vilka låg i sängarna, i varsitt sovrum så klart, och såg totalt oskyldiga ut haha. Vi var inte lika glada. Det skulle varit så kul att haft en kamera i huset och sett hur dom gjorde.Ella först, och öppnade dörren till ett rum och sa.- Här kan du ligga  Saga, så tar jag andra rummet:)
 
Båda älskade att bada, fast på helt olika sätt. Saga gjorde kärringdopp, och älskde att simma. Ella däremot tyckte att det krävdes en pinne eller boll att springa efter som vi fick kasta gång på gång på gång, annars var det inte roligt.
 
En annan rutin dom hade var att när vi ätit på kvällen och satt oss framför tv:n, så ställde sig Saga framför oss och tittade stint. Då var det nämligen dags för kvälls-snack i form av en morot eller en liten skinkbit. Ella höll sig på avstånd, men var helt med på vad det gällde. När dom fått detta, så la dom sig nöjt ner...
 
När Saga lämnade detta jordelivet, så är jag säker på att hon sa till Ella.- Nu Ella, så är det du som får ta över detta så att du får ditt kvälls-snacks ändå nu när jag inte är kvar. Och mycket riktigt, Ella klev fram och gjorde precis som Saga hade gjort.
 
 
 
 
Som tur är så har vi lånehund och lånekatt ibland.
 
Ruben, min bonusdotter Giselas katt.
 
 Och Athena, sonen och svärdotterns hund.
 
'
När man som vi jobbar heltid är det svårt med hund, men vi funderar på att skaffa en katt, men vi får väl se.
 
Saga och Ella, så älskade och saknade♥.
 
Ha en skön fredagkväll alla, kram från jäntan!
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Åh, förstår verkligen saknaden! Hundar är ju fantastiska djur, men som du säger kan det bli svårt att få vardagen ihop. Men kanske kan ni skaffa två? Då har dom ju sällskap av varandra .. Annars är ju katter lika fina dom - vi har både katt & hund :)

Svar: Ja, visst är dom fantastiska. Det är så roligt att dom har så olika personlighet:)Katt får det nog bli, dom är gulliga dom med♥
Eva Wersch