Pasta med skink och broccolisås!

Hej där!
 
Vilka dagar det är nu, denna våren och sommaren lär man nog komma ihåg länge😎
 
Igår blev det en sväng till Gekås. där var tydligen dansbandsevent denna helgen och Arvingarna skulle spela inne på Gekås. Så vi befarade det värsta att det skulle vara kö och knökat med folk. Men det var faktiskt helt okej, så det blev en del shopping😊.
 
Men hörrni, när det är så här varmt så vill man antingen grilla, eller om man skall stå inne och laga mat så skall det gå snabbt. Pasta med en enkel pastasås svänger man ihop lika snabbt som det tar för pastan att koka, hur smidigt är inte det?!
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Pasta för 4 portioner
ca 200 gr strimlad rökt skinka
1 broccolihuvud
1 röd lök
3 dl matlagningsgrädde
1 msk oxfond
2 krm curry
1 krm chiliflakes
2 msk riven parmesan + riven parmesan för topping
salt, paprikapulver och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt på kastrullen med pastavattnet, och när vattnet kokar lägger du i pastan.
2. Under tiden strimlar du skinkan, dela broccolin i små buketter och skiva löken. Lägg smör i en stekpanna och lägg i grönsakerna och skinkan. Strö över curryn och låt allt fräsa en stund.
3. Häll på grädden, fonden och chiliflakesen och låt puttra 5 minuter. Lägg i den rivna parmesanosten och smaka av med salt, peppar och parikapulver, och ev. mer curry.
4. Servera med den nykokta pastan och toppa med riven parmesan.
 
Middag på en kvart, och sen kan man njuta den ute🙂
 
Vi har fått nya familjemedlemmar också, ett litet bisamhälle, som förhoppningsvis skall växa sig större och ge oss mycket honung. Honung är ju gott till så mycket, så det skall bli spännande att göra egen honung.
Jag kommer att uppdatera på min instagram med bina om ni är intresserade , lite filmer som är lättare att lägga ut där, så gå gärna in och följ mig på Instagram😗  länk här.
 
 
Alltså, våra stockroser är fantastiskt vackra i år, och den ena är över 2 meter hög, trots att det är så torrt ute. Och humlorna är flitiga där, och jag lyckades faktiskt fånga en på bild🙂
 
 
 
 
Ha nu en riktigt skön kväll, kram♥
En kommentar publicerat i Mat
Taggar: #enkeltochgott, #middagstips, #pasta, #skink och broccolisås
#1 - - iseedee:

Pastan ser väldigt god ut! =) Och det går ju så snabbt att tillaga pasta, så enkelt nu till sommaren.

Vad gott med egen honung!

Svar: Tack:) visst är det enkelt med pasta. Gott och enkelt är min melodi.Ja det skall bli riktigt kul med egna bin, vi får se hur mycket honung det blir:) Kram!
Eva Wersch