Mat #kyckling, #middagstips, #whiskeykyckling

Whiskey-kyckling!

Hejsan!
 
Hur har ni det? Här är det fint, sonen från Stockholm kom på besök idag. Alltid lika roligt, och vad man hinner längta mellan gångerna♥
 
Igår åt vi något väldans gott, whiskey-kyckling. Såsen blir jättegod och kycklingen väldigt mör när den får ligga i såsen i ugnen och gotta sig🙂 Och nästan löjligt enkelt att göra, det gillar vi😋
 
 
 
 
Ingredienser:
 
4 kycklingfiléer
5 dl grädde
1/2 dl soja
1/2 dl whiskey
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Cocktailtomater på kvist
 
Gör så här:
 
1. Putsa filéerna, salta och peppra. Stek dom i smör i en stekpanna, och lägg över i en ugnsform.
2. Blanda grädde, soja och whiskey och häll över kycklingen, så att såsen nästan täcker filéerna. Strö över parmesanen.
3. Sätt in i 200 grader i ca 30 minuter, tills parmesanen har smält och fått fin färg. Lägg in tomaterna de sista 10 minuterna.
 
Servera med ris eller klyftpotatis, och en fräsch sallad.
Såsen fick en otroligt god smak av whiskeyn. Jag dricker inte whiskey själv, men denna var supergod👌
 
Ha en skön kväll fina ni♥
 
#1 - - Liselotte Johansson:

Spännande med nya smaker.

Svar: Visst är det:) och så gott dessutom, kram!
Eva Wersch