Bakning #baka, #muffin, #rabarbermuffin

Rabarbermuffins med crunch!

Hej alla fina!
 
Jag har varit uppe sen 04.50 idag, så ögonen går i kors. Jag har varit i Dalstorp idag på lite utbildning.
Men var ändå sugen på att baka, det är liksom terapi och avslappnande för mig🙂
 
Idag blev det rabarbermuffins med havregryns-cruch. Behöver jag säga att dom var smarriga. Det lite syrliga från rabarbern mötte det lite söta från muffinen och crunchen. Mums!!
 
 
 
Ingredienser 12 st:
 
3 dl strösocker
2 ägg
100 gr smör
1/2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
ca 3 dl fint skuren rabarber
 
Crunchen:
 
50 gr smör
1/2-1dl havregryn
1/2 dl strösocker
 
Gör så här:
 
1. Börja med rabarbern, är den späd och fin behöver du inte skala den. Men annars rekommenderar jag att dra av skalet. Skär den fint, och blanda eventuellt med lite socker. Det beror på om du gillar väldigt syrligt eller inte.
2. Smält smöret och blanda i vaniljpulvret. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, och häll sedan i mjöl och det smälta smöret och blanda väl.
3. Fördela smeten i muffinsformar, dom får gärna stå i en muffinsform så blir dom fina. Lägg i rabarbern, lite i varje form.
 
 
4. Smält smöret till crunchen, och blanda i socker och havregryn. Den skall inte vara för rinnig, häll i så fall i lite mer havregryn. Fördela cruchen över muffinen. Ställ in i ugnen i 180 grader ca 15-17 minuter. Dom skall ha fått fin färg och vara lite kripsiga.
 
Det var riktigt gott med lite glass till, och lite ljumna. Eller som dom är till fikat😋
 
Nähä, tror jag skall sjunka ner i soffan och försöka att inte somna, inte än i alla fall.
Ha en fin kväll, kram kram♥
 
#1 - - EVELINA:

Vad gott med rabarbermuffins, och tack för receptet! Känner igen det där med att bakning är som terapi, det är det verkligen - och kul!

Svar: Åh vad kul att du gillade det:) Javisst är det, Ha en fin dag, kram!
Eva Wersch