Efterrätt #dessert, #efterrätt, #rullrån

Rånskålar med glass!

Godkväll på er!
 
Ett sent inlägg idag också, tiden bara går när man kommer hem från jobbet. Laga mat, äta och idag tog vi faktiskt ett bad i vår bubbekopp, så härligt🙂Vi har den på 35-36 grader nu när det är så varmt, så det svalkar faktiskt lite.
 
Rånskålar, en variant på rullrån, som man formar till skålar. Sen kan man fylla dom med tex glass, frukt eller vad man vill. Dessa gjorde jag i ugnen för jag har inget rånjärn, och det funkar bra det med🙂
 
 
 
Ingredienser ca 6 st:
 
3 äggvitor
1,25 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
60 gr smält smör
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör i det smälta smöret.
2. Ta 3 msk av smeten till varje rundel, bred ut den så att den blir ca 10 cm i diameter. Det får plats 3 rån på varje plåt.
3. Grädda mitt  i ugnen i ca 4 minuter. Dom skall fått färg och stelnat till.
4. Ta ut ur ugnen och lägg varje rån med en gång på ett upp och nervänt glas i lämplig storlek. Forma dom till skålar med händerna. Dom är varma som attans, men man får vara snabb för dom stelnar rätt fort.
 
Kanske en gofika eller dessert till nationaldagen i morgon med dessa godingar?!
 
Nu är det ju snart dags att lägga sig, så jag önskar er godnatt, kram!
 
 
#1 - - emma:

oj så gott

Svar: Mycket goda var dom, kram kram!
Eva Wersch

#2 - - iseedee:

De ser himla smarriga ut! =)

Svar: Tack snälla:) Det var dom, kram!
Eva Wersch