Mat #chorizo, #middagstips, #ratatouillepanna

Ratatouillepanna med chorizo!

Hej där!
 
Nu har solen kommit tillbaka igen, så härligt. Jag är lite avundsjuk på två av mina kollegor, dom går på semester nu till helgen. Jag ångrar mig nästan att jag inte tog tidig semester i år... Vi får väl se om det var rätt eller fel, eller om solen är slut till min semester om 3 veckor🙂
 
Men hörrni, ratatouillepanna, hur gott är inte det? Massa smaker i en och samma panna, som spiskummin, paprika, timjan och basilika, mums.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 paprika
ca 240 gr chorizo
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk basilika
salt och peppar
1 tomat
1/2 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk vit balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1/2 burk krossade tomater
1 dl vatten
4 ägg
 
Gör så här:
 
1. Skala och finhacka lök och vitlök. tärna zucchinin och paprikan, och skär korven i skivor.
2. Hetta upp olja i en stekpanna som tål att vara i ugnen, och fräs allt som du hackat tillsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Fräs ca 5 minuter tills de fått fin färg.
3. Tillsätt buljongtärningen, balsamvingäger och tomatpurén. blanda om och låt det fräsa i någon minut.
4.Grovhacka tomaten, och lägg sedan i den tillsammans med de krossade tomaterna och vattnet. Låt det stå och puttra på låg värme i 5-10 minuter. Smaka sedan av om det behövs mer av kryddorna.
5. Gör 4 gropar i pannan, och knäck de fyra äggen i groparna. Sätt in pannan i ugnen 200 grader tills äggen stelnat.
6. Strö över lite hackad persilja och servera med tex. basmatiris.
 
Alltså smakerna är underbara tillsammans jag lovar, dom gifter sig med varandra som man säger.😋
 
Njut av kvällen, kram!