Mat #husmanskost, #middagstips, #sjömansbiff

Sjömansbiff!

Hejsan!
 
Husmanskost är bland det godaste jag vet, något jag aldrig tröttnar på. Och sjömansbiff, ja det är gott det🙂
 
 
 
Ingredienser:
 
600 gr nötbog eller sjömansbiff som finns färdig i affären
2 morötter
3 gula lökar
ca 8 potatisar
2 lagerblad
5 dl köttbuljong
1 porteröl 33 cl
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Skär köttet i 0,5 cm skivor. Salta och peppra och stek dom i en stekgryta så att dom får fin färg. Häll på köttbuljongen så att det täcker köttet, och spara resten. Låt puttra i ca 30 minuter tills det börjar bli mört.
2. Under tiden så skivar du löken, morötterna och potatisen.
3. Stek löken i stekpanna så att den får lite färg.
4. Ta upp köttet ur grytan, och varva sedan kött, potatis, morötter och lök. Häll i porterölen, resten av buljongen,  lagerbladen och timjan, och låt det puttra vidare till potatis och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
 
Jag tycker att köttet blir godare om det får puttra lite själv först innan man lägger i potatis och morötter, På så sätt blir köttet väldigt mört, så där gott att det trillar sönder lite, det gillar jag🙂
 
Gillar ni mina inlägg här, så tryck gärna på gilla knappen nedan♥
 
Vi hörs i morgon, och då är det fredag🙂