Sommartårta med mandelbotten och vänskap!

Hej alla fina!
 
Hoppas ni haft en underbar midsommar. Vår har varit mycket bra, vädret har faktiskt varit med oss igår. Lite blåsigt, men mest sol🙂
 
På midsommarafton var vi hos våra fina vänner. Mycket trevligt, och jag hade med mig en tårta, som blev väldigt uppskattad. Så lätt att göra, och dessutom glutenfri, hur bra är inte det?!
 
 
n
 
Ingredienser:
 
Mandelbotten:
 
3 äggvitor
1 dl socker
150 gr sötmandel
Rivet skal av en halv citron
 
2 dl vaniljkräm
 
Daimgrädde:
 
2 dl grädde
1 dubbeldaim
 
Gör så här:
 
1. Finhacka sötmandeln i en mixer. Det går alldeles utmärkt att ha skalet på. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll sedan i sockret lite i taget medan du vispar. Rör sist i citronskalet och mandeln försiktigt.
2. Smöra en form ca 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 25 min. Ta ut den och låt svalna.
3. När kakan svalnat så bred på vaniljkrämen. Man kan antingen göra helt egen eller sådan som man vispar ihop pulver med mjölk, alltså marsankräm. Denna gången använde jag faktiskt färdig.
4. Börja med daimgrädden. Vispa grädden ganska hårt. Krossa daimen och rör ner i grädden. Toppa tårtan med grädde och jordgubbar. Jag rev choklad grovt över också.
 
När vi kom till våra vänner, Ann-Louise och Niclas började vi med lite bubbel på deras uteplats.
 
 
Dom har en fantastiskt trädgård, Ann-Louise har verkligen gröna fingrar. Bara kolla nedan.
 
 
 
 
Denna sköna pinglan och jag har varit vänner i 43 år!!! Kan ni fatta, vi som fortfarande är 25 år😉😂 Ja, vart tar tiden vägen. Men vi har haft mycket roligt på vägen♥
 
 
Efter maten kom ett par till, så det blev fem-kamp där så klart tjejerna vann✌ Nedan bilder är lånade av Ann-Louise!
 
 
 
 
Sammanlagt, riktigt roligt.
 
Jaha i morgon är det jobb-dags igen. 3v kvar till semestern...
 
Ha en skön söndagskväll!
#1 - - Liselotte Johansson:

Härliga bilder.

Svar: Tack snälla du:) Fin blogg du har!Ha en fin kväll, kram!
Eva Wersch