Bakning #chokladkaka, #chokladsnittar, #kaka, #marianne

Chokladsnittar med smak av Marianne!

Hej hej!
 
Då var måndagen avklarad, och jag känner fortfarande lyckoruset i kroppen efter det härliga vårväder som det var igår. Vi tog den första fikan ute i solen på baksidan av huset. Visst var det lite kyligt, men invid huset så värmde solen, så våren kommer nog i år också:)
Och vad skönt det är att det är ljust längre på kvällarna nu.  Känns som om dagen inte är slut nu när man kommer hem från jobbet. Till helgen ska vi dessutom ställa fram klockan en timme. Men om jag får bestämma så skulle det vara samma tid året om. Jag tycker det är jobbigt med dom här tidsomställningarna, framför allt nu på våren när vi förlorar en timme. Det är ju ändå så ljust på sommarkvällarna, så det känns onödigt att krångla med klockan...
 
Men hörni, igår bakade jag dessa ljuvliga chokladsnittarna men Marianne i, så goda. Choklad och mintsmak i en och samma tugga.
 
 
 
Ingredienser för ca 20 st:
 
100 gr mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 15 st mariannegodis
 
Gör så här:
 
1. Vispa smör, socker och sirap fluffigt.
2. Blanda de andra ingredienserna förutom marianne, och häll i smeten, och vänd ner. Jag tog upp degen på bordet och knådade ihop.
3. Hacka marianne i små bitar, och blanda in i degen.
4. Dela degen i två bitar, och rulla till längder.
5. Lägg på bakplåtspapper, och platta till rullarna rätt så mycket.
6. Grädda i ca 12-15 minuter i 175 gr varmluftsugn. Jag tog ut mina efter 13 minuter.
7. Skär kakorna i sneda bitar medan den är varm, och låt den sen svalna.
 
Det var allt från denna jäntan idag. Tack än en gång för att ni är här inne och läser. Lämna gärna en kommentar om ni har provat något som ni gillar, då blir jag glad♥