Egen tacokrydda och kastrering!

Hej hej!
 
Har ni det fint idag?
 
Kikar in lite snabbt till er så här, vi håller på att förbereda mat för vännerna som kommer över ikväll. Skall bli så kul:)
 
Igår hade vi taco-fredag hos oss, händer definitivt inte varje fredag. Men ibland blir man sugen...
Har ni inte provat att göra egen krydda så kan jag rekommendera att göra det. Förutom att det blir billigare så klart, så slipper man tillsatserna som en del har. Dessutom tillsätter dom socker, vilket är helt onödigt. Och inte att förglömma, så är det faktiskt mycket godare.
 
 
Detta räcker till ca 1 kg färs:
 
2 msk spiskummin
2 msk koriander
2 msk rökt paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
1 tsk ancho chilipulver
1 msk oregano
1 msk nymald svartpeppar
2 msk salt
 
 
Blanda alla kryddor, och sen är det färdigt. Om du inte använder den med en gång, så förvara kryddblandningen i en burk.
 
Igår var det en stor dag för våra katter, eller det kanske inte dom tyckte. Men det var dags för kastrering, och det gick jättebra. Dom var väldigt groggy igår, och kunde knappt stå på benen. Och det var så lugnt och skönt här hemma, haha. Nej, men det var faktiskt lite synd om dom. Lagom tills vi skulle lägga oss, så piggnade dom till, och inatt har dom lyckats ta sönder en leksak, så det låg grönt ludd i hela köket när vi kom upp. 
Så snart skall dom få komma ut och utforska närområdet här. Dom sitter mycket och tittar ut genom fönstret, och man ser att dom längtar....
Vi får vänta på att Sansa (honan) har tagit stygnen, sen är dom redo.
 
Dom har varit lite extra keliga idag, och vill gärna vara nära. Skönt för dom, svårt för mig att sova:)
 
 
Nähä, dags att fortsätta med maten. Ni får recept imorgon på gottigheterna ikväll.
 
Kram kram!