Mat #champinjonsås, #fläskytterfile, #helgmiddag, #rotfrukter

Honung och timjanglacerad fläskytterfilé!

Hej alla fina!
 
Helgen närmar sig, och ni funderar kanske på något gott att äta? Detta var så gott så att smaklökarna gick bananas i munnen. Mannen satt bara och sa mm, så gott hela tiden🙂
Men alltså, honung och timjanglacerat kött, och till det rostade rotfrukter, och en såå god champinjonsås. Och över allt detta lite salta tärningar av bacon. Alla smakerna gifter sig med varandra. Det lite söta från honungen, lite örter och sältan från baconen.
 
 
 
Ingredienser:
 
600 gr fläskytterfilé
2 msk flytande honung
1 tsk balsamvinäger
0,5 tsk torkad timjan
salt och peppar
Smör till stekning
Valfria rotfrukter
200 gr champinjoner
3 dl vispgrädde
1 msk kantarellfond
1 msk oxfond
2 dl vatten
1/2 pkt bacon
ev maizena till redning
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 135 grader.
2. Putsa köttet från ev senor och hinnor. Salta och peppra, stek i smör i en stekpanna så att den får färg runt om. 
3. Lägg i en ungnsfast form. Blanda honung, balsamvinäger och timjan, och pensla köttet runt om. Sätt en termometer i mitten av kötttet och sätt in i ugnen. Låt det stå tills innertemperaturen är 71 grader. När köttet kommit upp i 50 grader så sätt in rotfrukterna. Ta ut köttet och vira in det i ugnsfolie, och låt vila i 10 minuter.
4. Strimpa baconet fint och fräs i stekpannan, ta upp och lägg på hushållspapper. Torka ur pannan lite grann men låt lite stekflott från baconet vara kvar.
5. Fräs champinjonerna i samma panna, salta och peppra. När de fått fin färg, så häll på vattnet och fonden. Låt puttra en stund. Häll sedan på grädden. Låt såsen puttra tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Ev, lite socker eller gelé för lite sötma.
6. Skär upp köttet i tunna skivor, servera med rotfrukterna, häll på såsen, och allra sist, strössla över lite bacon.
 
Alltså ni måste prova, det var supergott👌
 
I morgon är det fredag, och jag är faktiskt ledig😘 Och då kommer den traditionsenliga fredagsdrinken här på bloggen. Denna drinken för tankarna till Italien, så kika in här då.
 
Kram kram!