Inspiration till Påsk!

Hej på er denna sköna söndag!
 
Igår var vi ju på bio och såg Tårtgeneralen. Vilken bra film, har ni inte sett den så gör det. En lite smårolig film, men samtidigt lite sorglig. Och väldigt fint skildrad av hur livet faktiskt är, med misslyckande, drömmar, glädje och sorg.
Bra skådisar överlag, men Mikael Persbrandt briljerade i rollen som Hasse P. Och alltså Filip Hammars pappa, vilken skön prick, både i filmen och i det verkliga livet🙂.
 
Men snart är det ju Påsk, en högtid som vi kanske inte firar lika mycket som Jul, men är ändå en högtid då det är trevligt att träffa nära och kära, och äta lite gott så klart.
Jag tänkte visa lite gottigt och fint som ni kan göra till Påsk.
 
 
 
 
En fräsch vaniljpannacotta med passionsfrukts-spegel med en härligt gul färg.
 
Ingredienser för 8 portioner(stora som dessa glas):
 
1  l vispgrädde
2 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
 
Topping:
 
1 gelatinblad
1 dl utspädd passionsfruktjuice
 
Gör så här:
 
1. Häll vispgrädde och socker i en kastrull. Låt koka upp
2.Blötlägg gelatinbladen i vatten 5 minuter. Krama ur och lägg i den kokta varma gräddblandningen och rör om. Lägg i vaniljsockret.
3.Häll upp i lagom stora glas och ställ i kylen. När den stelnat till kan du göra toppingen.
4. Topping: Blötlägg gelantinbladet i 5 minuter. Ta upp och krama ur.Smält bladet i en kastrull, det går fort så håll koll. Häll den smälta gelatinen i en fin stråle ner i passionsfruktsjuicen, och vispa så att det inte blir klumpar.
Häll över pannacottan och kyl igen.
 
Dessa kan du göra färdigt dagen innan, smidigt att kunna förbereda.
 
 
 
Varför inte göra ett fint blomsterarrangemang?! Detta blev så fint tycker jag, lite annorlunda, och med ett fint hampasnöre till så blev det riktigt tjusigt och pryder sin plats här hemma nu😘
 
Vi har en tradition i vår släkt att färga ägg till Påsk, och vi har nästan som en liten inbördes tävlan om vilka ägg som blir finast. Vi använder oss av stensöta och virar runt äggen med sytråd, och sen kokas dom i vatten med maasssa lökskal. Det skall vara mycket skal för att det skall bli denna fina färg, så det får man börja samla på sig ett tag innan. Dom brukar titta lite konstigt på mig i affären när jag kommer med typ 2 gula lökar och resten av påsen är proppad med lökskal, haha men fint blir det.
 
 
 
Idag har vi också hunnit med ett besök på Bauhaus, Ikea och ätit våfflor så klart hemma hos sonen och svärdottern.
 
Ha nu en skön avslutning på denna helgen, imorgon är det måndag igen, men kortvecka, tjoho.
 
Kram kram!
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: #blommor, #pannacotta, #passionsfrukt, #påsk, #påskinspiration, #ägg