Mat #ajvar, #ajvarkyckling, #kyckling, #middagstips

Krämig ajvarkyckling!

Men hallå!
 
Hur har ni det idag?
 
Är det något som vi nästan alltid har i vårt kylskåp så är det Ajvar. Den kan man använda som smaksättare på så många sätt. I köttförssås, korvstroganoff, i kalla och varma såser, ja i det mesta faktiskt.
Denna kyckling i ugn blev så god och med krämig ajvarsås, mums.
 
 
Ingredienser för 2 personer:
 
2 kycklingfileér
2 dl creme fraiche
2 dl ajvar
1 tsk flytande honung
2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost, gärna smakrik
Salt, peppar, chilipulver, paprikapulver
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver.
3. Fräs kycklingen i smör tills den fått fin färg runt om.
4. Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt, peppar och chilipulver och ev. mer ajvar om du vill ha mer smak.
5. Lägg kycklingen i en form och häll över såsen, ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Ta sen ut den och strö över den rivna osten. Gratinera ytterligare 15 minuter.
Se till att kycklingen är genomstekt och att osten fått fin färg.
 
Kycklingen blir så mör och god när man kör den i ugnen på detta sätt.
 
 
Nu väntas finbesök av son, svärdotter och Athena( deras hund)♥ så får vi se hur det går med katterna denna gången:) Förra gången gick faktiskt över förväntan, men det tar så klart lite tid innan dom vänjer sig vid varandra.
 
Ha en skön tisdagskväll, puss o kram från den här jäntan!
 
 
 
 
 
#1 - - home2tiny:

Men mums så gott det där såg ut. Måste såklart testas. Ha en mysig dag. Kramisar Tina

Svar: Den var verkligen god, jag älskar ajvar, man kan ha den till så mycket:)Ha en skön kväll!
Eva Wersch