Vegetariskt #champinjoner, #portabello, #risotto, #svamp, #vegetariskt

Krämig svamprisotto!

Hej alla fina!
 
Vi vaknade upp til ett vitt landskap idag igen, alltså nu vill jag ha vår. Så snälla våren, kämpakämpa mot vintern nu så är du snäll🙂Jag tänkte plocka stensöta idag, som vi använder när vi färgar ägg. Men dom ligger tryggt och trycker där under snön idag, så det får bli en annan dag istället
 
Denna veckans vegetariska blev en svamprisotto med champinjoner och portabellosvamp och massor av parmesan🙂Då blir den så där härligt krämig och gottig.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
4 dl arborioris
8 dl hönsbuljong
2 schallottenlök
2 portabello
6-8 champinjoner
smör
olivolja
salt och peppar
parmesan efter smak
2 kokta ägg
 
 
 
Gör så här:
 
1. Koka upp vatten med hönsbuljong, ta åt sidan.
2. Hacka lök och svamp, fräs i gryta i olivolja och smör tills de fått lite färg. 
3. Häll i riset, och fräs med grönsakerna. Späd med buljong lite i taget, så att riset hinner suga upp vätskan. 
4. När riset börjar bli klart, rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar. Vi serverar med kokta ägg och om man vill riv över lite mer parmesan.
 
Denna veckan är det fullt upp, sista racet innan påskledigheten. Jag måste bli färdig med mitt måleri-projekt, men nu är det bara hyllorna kvar att måla. och ikväll är det sista strykningen. Så i morgon kan vi sätta allt på plats😃
 
Önskar er alla en skön kväll, kram!