Råstekt potatis och kotletter med smak av franska örter!

Hejsan!
 
Hade det varit december nu och juletider så hade jag gått omkring och myst, tittat ut och älskat det vita fluffet som ligger där ute. Nu tycker jag inte det är så mysigt, jag vill ha grönt gräs, blommor som tittar fram lite försiktigt, knoppar som brister ut i blom, och lite värme. Bilen såg ut som en igloo idag, och fick näst intill skottas fram. Och handskarna glömde jag inne, och orkade inte larma av och gå in igen, haha. Men jag får väl skylla mig själv när jag är lat🙂.
 
Men hörrni, husmanskost är ju bland det bästa som finns, något som jag aldrig tröttnar på. Igår blev det dessa goda och möra kotletterna med en touch av franska örter, och till det, råstekt potatis.
 
 
 
Ingredienser:
 
4 fläskkotletter
1 gul lök
500 gr potatis
2 dl grädde
5 dl vatten
2 msk oxfond
1 msk soja
1 msk franska örter(jag använder torkade)
salt, peppar och paprikapulver
 
Gör så här:
 
1.Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulvret. Lägg smör i en stekpanna och bryn kotletterna så de får fin färg. Skala och klyfta löken och lägg i pannan och häll över vatten så att det täcker kotletterna. Låt puttra tills de blir möra.
2. Under tiden kotletterna gottar till sig, så skala och skiva potatisen. Stek potatisen gyllenbruna i smör i en panna i omgångar. Krydda med salt och peppar.
3.När kotletterna är möra, ta upp dom och lägg åt sidan. Häll på mer vatten i pannan och vispa och koka upp. Häll i oxfonden, soja och franska örter. Smaka av om den behöver kryddas mer, behövs mer sötma, lägg i en klick gelé. Häll på grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
 
Enkelt och gott, det är mitt motto. Man behöver inte krångla till det🙂
 
I morgon är det ju torsdag, men eftersom vi är lediga på fredag så kommer fredagsdrinken i morgon istället hör och häpna😋
 
Ha det så bra, kram!
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #franska örter, #husmanskost, #kotletter, #middagstips, #råstektpotatis