Vegetariskt #sötpotatis, #vegetariskt, #wraps

Sötpotatis-wraps med kryddig bönröra !

Men hallå där!
 
Lill-lördag och Joyvoice idag, det kan ju inte bli bättre:) Har ärligt talat varit kass på att öva på låtarna denna veckan, men får väl ta några toner i bilen på väg in till Halmstad🙂
 
Vi försöker alltid äta vegetariskt minst en gång i veckan, och det är alltid roligt att testa sig fram lite. Dessa wrapsen var riktigt smarriga, och det blir så fin färg av sötpotatisen.
 
 
 
Ingredienser för 6 st:
 
500 gr sötpotatis
2 klyftor vitlök
100 gr fetaost
1 dl persilja
125 gr färsk spenat
saft av 1/2 citron
6 tortillabröd
salt och peppar
Fintärnad tomat
 
Bönröra:
 
1 röd lök
1 krm chilipulver
125 gr champinjoner
380 gr kidneybönor
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda potatis och vitlök i en ugnsfast form. Häll över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
3. Bönröran: Skala och hacka rödlöken, skiva champinjonerna. Smält smör i en stekpanna, lägg i champinjonerna och löken, pudra över lite chilipeppar. Fräs tills de är mjuka och fått lite färg. Sila bönorna och skölj i vatten, och låt bönorna fräsa med några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Ta ut sötpotatisen, och mosa den tillsammans med fetaost, persilja och citronsaft. Tillsätt bönröran och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm tortillabröden i någon minut. Lägg spenat i botten på brödet. Fördela bönröran, och avsluta med lite tomat och rulla ihop till små fina wraps. 
 
Vi åt dessa varma, men är goda även kalla. Varför inte packa ner några till picknicken i sommar?!
 
Ha en skön kväll, kram kram♥