Vegetariskt #pepparrot, #pepparrotskräm, #pyttipanna, #vegetariskt

Vegetarisk pyttipanna med pepparrotskräm!

Hejsan!
 
Då var måndagen avklarad, den gick snabbt förbi kan man säga. Tråkigt väder har vi idag också, mulet och dimma. Man vill ju inte att tiden bara ska gå, men jag önskar verkligen att våren är här nu. Kanske att jag längtar extra mycket i år, eftersom förra sommaren var så dålig. Det var inte många soldagar vi hade. Man behöver ju liksom solen och d-vitaminerna för att klara av höst och vinter...
 
Idag blev det en vegetarisk pyttipanna med en god pepparrotskräm. Jag älskar pepparrot, och till denna pytten passade den perfekt. Eller så kan man  servera ägg och rödbetor till som man brukar till en vanlig pyttipanna.
Och det som är bra är att man kan ta de rotfrukter man har hemma:) 
 
 
 
Ingredienser:
 
Potatis
Palsternacka
Morötter
Kålrot
Polkabetor
Gul lök
Salt, peppar och grillkrydda
 
Skala alla rotfrukter, och skär i tärningar. Koka i ca 5 minuter i lättsaltat vatten. 
Hacka löken, och fräs tillsammans med rotfrukterna i en stekpanna, och krydda tex. med salt, peppar och grillkrydda.
 
Pepparrotskräm:
 
2 msk creme fraiche
2 msk philadelphiaost
4 msk riven pepparrot, jag använde riven på tub
1 tsk saft av citron
Salt och peppar
 
 
Idag fick katterna vara ute en sväng igen när vi kom från jobbet. Oj, vad det var kul. och vilken skillnad mot i söndags när dom strök runt huset. Idag sprang dom in till grannenoch undersökte, och vi fick locka med lite god mat för att få in dom. Ja jag vet, jag är blödig, men jag är så rädd att dom ska springa bort, haha.
Men hur fina är dom inte♥?
 
 
 
 
Njut av kvällen och var rädda om varandra!