Vegetariskt #chevre, #paj

Chévrepaj med spenat, och toppade med honungsmandlar!

Hej härliga lillördag!
 
Eller skall man säga fredag?! Ja för mig är det fredag, för nu är jag långledig, så underbart härligt😃. 
 
Middagstipset idag blir denna otroligt goda chévrepajen. Den lite salta chévren tillsammans med de honungsrostade mandlarna, så smarrigt, och smakerna gifte sig med varandra.
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
125 gr kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
 
Fyllning:
3 dl  mjölk
3 ägg
200 gr chévreost
1 krm torkad muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
50 gr färsk spenat
 
Honungsrostade mandlar:
1 dl mandelspån
1 msk smör
3 msk honung
lite flingsalt
 
Gör så här:
 
1. Dela smöret i bitar och kör tillsammans med mjölet i en matberedare tills degen är smulig. Tillsätt då vattnet och kör en stund tills det blir en deg.
2. Kavla ut degen och fyll en pajform. Nyp bort kanterna, nagga botten med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
4. Lägg spenaten i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, smulad chévre och kryddorna och häll över spenaten. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Den skall få fin färg och stanningen stelnat.
5. Rosta mandelspånen i en torr panna tills den fått fin färg. Klicka i smöret och häll i honungen. Strö över lite flingsalt, och rör om tills allt är blandat. Lägg upp mandlarna på en tallrik och låt dom svalna. 
6. Ta ut pajen, och toppa med mandlarna och lite spenat.
 
Voila, bara att njuta. Förutom att denna var otroligt god, så är den väldigt vacker att titta på också. För visst äter vi med ögonen också🙂
 
Glöm inte att följa mig på Facebook och Instagram 🙂
 
Kram kram♥