Bakning #blåbär, #fika, #ricotta

Citronkaka med ricottakräm!

Hej fina du!
 
Har ni haft en bra start på veckan? Vädret visar sig fortfarande från sin bästa sida😎. Jag tackar och bugar så länge det vara, mår så mycket bättre och är gladare när det är sol. 
 
Men hörrni, citronkaka med ricotta och blåbär, visst låter det gott? Ojoj så smarrigt. Den blev så saftig och fräsch med citron i kakan och lime i ricottakrämen.
 
 
 
Ingredienser:
 
250 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 msk blå vallmofrö
3 ägg
skalet från 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk
 
Ricottakräm:
 
2 1/2 dl ricotta
skalet från 1 lime
2 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
 
1. Vispa smör och socker fluffigt.Tillsätt vallmofrö, ägg och citronskal.  Rör ihop mjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Rör ihop och häll sedan i mjölken och vispa slät.
2. Häll i en form med löstagbarkant. Smörja och bröa, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna.
3. Rör ihop ricotta, limeskal, socker och vaniljpulver. Bred krämen över kakan, garnera med lite vallmofrö och blåbär.
 
Jag är så tacksam för er som är här inne och läser. Jag tycker om att skriva, och för mig är det lite som en dagbok också. Jag har många inlägg i huvudet, inte bara om mat. Jag håller på att samla mod och skriva ett inlägg om kroppar, hur jag ser på min, att lära sig älska sin kropp och inte skämmas. Som sagt det kommer,..
 
Ha en skön kväll♥
#1 - - Adrian Gustafsson :

Så gott! måste prova, och Så fin blogg du har! :)
Har precis själv börjat blogga, kolla gärna in på passionateliving.blogg.se om du skulle vilja! :)

Svar: Tack snälla:) Det skall jag absolut göra. Ha en skön kväll!
Eva Wersch