Citrontorsk med blomkålsmos!

Hej hej!
 
Har ni det bra? Jädrans vad varmt det varit på jobbet idag. Ja, jag vet man skall inte klaga, men framåt eftermiddagen så känns det som om luften står still och syret är slut. Man undrar lite smått om det finns någon sol och fint väder kvar till semestern?!
 
Idag kikar jag in lite snabbt med ett supergott middagstips. Torskrygg med blomkålsmos. Lätt och enkelt så där när man kommer hem från jobbet.
 
 
 
 
Ingredienser 2 personer:
 
2 bitar torskrygg á 150 gram
1 msk salt
1/2 msk socker
1/2 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten
100 gram bacon
ca 10 svarta oliver
ca 10 körsbärstomater
1 1/2 msk saft av citron
 
Mos:
 
ca 100 gram potatis
ca 200 gram blomkål
2 msk smör
mjölk
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Koka upp vattnet och lös upp saltet och sockret i det.
2. Lägg torskryggen i plastpåse, gärna dubbel så att det inte läcker. Häll på lagen och knyt ihop, Lägg i kylskålet i ca 30 minuter. Under tiden gör du nedan.
3.Skär baconen i små bitar och stek knaprig. Lägg på hushållspapper och låt den rinna av.
4. Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Koka i en gryta tills dom är mjuka.
5. Lägg i en klick smör i potatisen och blomkålen och mosa lite slarvigt. låt det vara lite bitar kvar. Späd med mjölk till lagom konstistens. Smaka av med salt och peppar.
6. Ta ut torsken ur plastpåsen med lagen och torka av dom med hushållspapper. Stek i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Under tiden skär du oliverna och tomaterna i halvor .
7. Ta upp torsken och lägg på tallrik. Fräs till oliverna och tomaterna så att dom mjuknar lite och häll i citronsaften.
8. Skeda upp blandningen över torsken, servera med moset och smula över lite bacon.
 
T
 
Helgen närmar sig och imorgon är det fredag igen, och då blir det fredagsdrinken, vad skall det bli denna vecka? Kika in vettja😉, kram kram♥
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #blomkålsmos, #torsk, #torskrygg