Knäckig rabarberpaj med kolasmak!

Hejsan!
 
Onsdag och lillördag, kan ju inte bli bättre. 
Igår invigde vi vår lilla jacussi, så mysigt. 35 grader i vattnet och solnedgång, verkligen lite vardagslyx. Den är absolut inte stor, men räcker för oss🙂och dom har kampanj på K-rauta på dessa just nu för 2995 kr, länk här. Ett litet tips om någon har tänkt att skaffa en liten bubbelkopp.
 
Det finns rabarberpaj, och så finns det rabarberpaj🙂. Denna är så god, och blir så där härligt knäckig med kolasmak,nom nom. Vi fick lite rabarber av våra fina vänner Ann-Louise och Niclas♥ och tänkte att då måste jag ju passa på att baka denna goding. Testa, ni ångrar inte er... Smeten är så god så att man skulle kunna äta bara den, haha.
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
500 gr rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gr smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
 
Gör så här:
 
1. Skiva rabarberna i ca 3 cm skivor och lägg i en form.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädden och sirapen.
3. Rör i alla torra ingredienser i  det smälta smöret och blanda.
3. Fördela smeten över rabarberna, och in i ugnen på 150 grader i 30-40 minuter, och tills den har blivit knäckig och god.
Servera den ljummen med glass😋
 
Ikväll blir det nog ett dopp igen tror jag. Har varit väldigt varmt på kontoret idag. När man som jag sitter inne hela dagarna, så vill man gärna vara ute när man kommer hem. Och jag har väldigt svårt att slita mig och gå in på kvällarna. Och nu finns ju bubbelkoppen också, så nu blir det ännu svårare🙂.
 
Ha nu en fin kväll, kram kram♥