Mat #fläskytterfile, #grilla, #gurksallad, #potatisochbaconrosor

Potatis och baconrosor, med kryddrubbad fläskytterfilé!

Men hejsan!
 
Men oj vad det har hänt mycket dom senaste dagarna. Jag har bara inte hunnit in till er. Jag har nämligen äntligen blivit farmor♥ Kan ni fatta, nu har han kommit ut, detta lilla gossebarn. Och han är så söt så söt. Och framför allt så mår alla bra🙂. Så ni förstår att det varit fullt upp...
 
Men vi har såklart ätit ändå. I söndags så var mitt bonusbarn här och grillade. Han fyllde nämligen år, och det måste vi ju fira. Dagen till ära så blev det potatis och baconrosor. Och grillad fläskytterfilé med spännande smaker. Och tillsammans med den krämiga gurk och löksalladen så blev det supergott.
 
 
Men vi börjar från början🙂
 
Ingredienser potatisrosorna:
 
500 gr potatis
2 pkt bacon
1 dl rapsolja
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
 
Gör så här:
 
1. Skala och skiva potatisen tunt och lägg i en skål.
2. Blanda olja med kryddorna och häll över potatisen och blanda väl.
3. Ta fram en muffinform. Lägg ut 2 skivor bacon bredvid varandra. Lägg ut potatisskivorna omlott över baconen. Rulla ihop till en ros, och lägg i form.
4. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter. Dom skall vara mjuka och fått fin färg. Riv över lite parmesan efter att ni tagit ut dom ur ugnen.
 
Kryddrubbad fläskytterfilé:
 
600 gr fläskytterfilé
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1,5 tsk chiliflakes
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
 
1. Putsa filén, blanda ihop alla kryddorna i en skål, och rubba in kryddorna i köttet väl så att det täcker runtom.
2. Grilla köttet så att det får fin färg, lägg det sen i folie och fortsätt att grilla den indirekt, alltså inte över glöden utan sidan om. På så sätt behåller den saften och blir riktigt saftig och mör.
 
Gurk och lök sallad:
 
1 gurka
0,5 röd lök
några kvistar dill efter smak, eller torkad dill
3 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
2 msk vitvins vinäger
salt och peppar
 
1. Skiva gurkan och rödlöken tunt, och hacka dillen.
2. Blanda creme fraiche, vinäger och majonäs, och lägg i gurkan och löken. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer vinäger för att få rätt syra.
 
 
Sammanfattningsvis mycket gott😙
 
Måste ju bara visa mitt fina barnbarn♥
 
 
Sköt om er, kram kram♥
 
#1 - - emma:

vilken god mat

Svar: Tack:) Ja det var supersmarrigt.Ha en skön kväll!
Eva Wersch