Efterrätt #efterrätt, #hallon, #kladdkaka, #rippedkladdkaka, #vaniljgrädde

Ripped kladdkaka!

Hej hej!
 
Gillar du kladdkaka, så kommer du att älska den här efterrätten, jag lovar🙂. Ripped kladdkaka i glas. Om du gör kladdkakan dagen innan, eller om där kanske blir en bit över, så är denna perfekt och enkel att göra. Servera den med hallon och vaniljgrädde. nomnomnom. Jag kan säga att denna slank ner i rekordfart, haha.
 
 
 
Kladdkaka:
 
150 gr smält smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
3 ägg
 
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Hallon
Riven mörk chocklad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smörja och bröa en form ca 20 cm.
3. Smält smöret i en kastrull.
4.Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret och blanda väl.
5. Knäck i ett ägg i taget och blanda i mellan. Häll smeten i formen och grädda i ca 18 minuter. Låt den svalna.
6 Vispa grädden med vaniljsockret. Dra i sär kladdkakan, och varva kladdkaka, grädde och hallon i ett glas, och riv till sist över lite mörk choklad.
 
Ja, enklare kan det ju inte bli, och ändå lite festligt liksom.
Nu skall jag iväg på fotokurs. Läxan vi fått att fotografera vatten som rör sig, så där så att det ser nästan fruset ut. Ja det sket sig kan man säga, det var jättesvårt att få till. Men jag tänker att det är ju därför jag går, för att lära mig.  Så får väl läraren snällt berätta vad jag gjort för fel😉
Men jag tog några andra fina bilder uppe på Hallandsåsen. Där är så otroligt vackert nu när bokskogen slått ut.
 
 
Nähä, nu är det dags att rusa vidare. Njut av kvällen, kram kram♥
 
#1 - - Miss Baby Peaches:

Så vackra bilder!

Svar: Tack fina du:) Ha en skön kväll!
Eva Wersch