Mat #grilla, #kyckling, #pepparsås, #rösti

Rösti, grillad kycklingfilé och pepparsås!

Hej hej!
 
Idag har jag varit på utbildning hela dagen med jobbet, så har precis kommit hem.
 
Tänkte kika in lite snabbt till er med ett litet middagstips.
 
Igår grillade vi kycklingfilé, och ibland blir det bara så där improviserat och gott, man tar lite var man har, och så bara wow. Varför har vi inte gjort detta innan liksom😃
 
 
 
Marinad till kycklingen:
 
1 dl rapsolja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ajvar
1 gul lök i klyftor
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta eller 1 tsk vitlökspulver
2 tsk grillkrydda
1 tsk curry
salt och peppar
 
Putsa kycklingfilén och dela på hälften. Blanda marinaden i en skål, och lägg i kycklingen. Låt det stå och gotta till sig ett par timmar. Grilla på grillen eller i ugnen.
 
Rösti:
 
7-8 potatisar( till ca 4 portioner)
1 gul lök
1/2 dl riven ost
salt och peppar
 
Skala potatisen och riv grovt. Hacka löken, riv osten och blanda med potatisen. Salta och peppra.
Smält smör i en stekpanna, gärna teflon. Häll i potatisen och platta till den som en pannkaka ungefär. Stek på rätt svag värme så att den inte bränns. Lägg en tallrik över röstin, och vänd upp och ner så att röstin kommer på tallriken. Lägg i nytt smör i pannan och låt röstin glida ner i pannan så att den blir stekt på andra sidan. Känn så att potatisen är mjuk och fått färg även på den sidan.
 
Pepparsåsen:
 
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
1 tsk gele
salt
1 tsk curry
Peppar, jag hade en blandning av rosé, grön och svartpeppar
 
Koka upp grädde och creme fraiche med buljongtärningen. Låt puttra en stund. Häll i sojan och kryddorna. Eventuellt lite gelé, eller socker för sötma. Smaka av med salt, curry och peppar.
 
Jag gjorde en sallad på mangold, gurka, tomat, purjolök, avocado och nektariner. Sen klippte jag över lite färska kryddor som basilika, gräslök och oregano🙂
 
Ha en skön kväll, kram♥