Mat #buffé, #mozzarella

Skink och mozzarellarulle!

Hej hej!
 
Nu närmar sig student och många andra tillställningar under sommaren. Vad är enklare än att göra buffémat. Denna mozzarellarullen går att äta både varm och kall. Krämig och god inuti, och krispig utanpå.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1/2 pkt jäst 25 gr
2 1/2 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk rapsolja
6-7 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
 
2 pkt mozzarella
1-2 tomater
100 gr rökt skinka i skivor
1 kruka basilika
 
Garnering:
 
1 ägg
Flingsalt
Sesamfrö
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnen och blanda tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, honung, olja och mjöl, och blanda för hand och knåda den i några minuter tills den blir elastisk.
3. Låt jäsa under duk i ca 1 timme.
4. Ta upp degen på mjölat bord. Kavla ut till en rektangel, ca 1/2 cm tjock.
5. Skiva tomat och mozzarella. Varva tomat, mozzarella och skinka i en sträng i mitten på degen. Strö över rikligt med basilika.
 
6.Vik över ena delen av degen över fyllningen. Skär flikar på den andra delen av degen, ca 2 cm breda, Ta varje flik, snurra några varv och lägg över, och fäst på undersidan.
 
7.Sätt ugnen på 230 grader, och låt jäsa i ca 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg, strö över sesamfrö och flingsalt. Grädda brödet i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.
 
Det pryder definitivt sin plats på vilket bord som helst🙂
 
Njut av kvällen, kram♥