Mat #bruschetta, #familj, #morsdag, #småplock, #tapas

Små plock och mors dag!

Hejsan!
 
Då går denna helgen mot sitt slut. Har ändå hunnit med en del, men aldrig så mycket som man tänkt från början. Det känns som om det kommer saker i mellan hela tiden mot det jag hade tänkt att göra, eller så jag bara lite lat, haha.
 
Små plock, eller tapas. Finns det något godare?! Ni vet när man plockar lite vad man tycker om, både varmt och kallt. Denna gången blev bruschetta, det är min absoluta favorit. En Frittata, tonfiskrulle, lite melon, skina och fetaost, chevréfyllda körsbärstomater och lite jordgubbar😋.
 
 
 
Bruschettta finns recept på sen innan här.
 
Tonfiskrulle:
 
2 tunnbröd
1 burk tonfisk i vatten
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
5 cm purjolök
salt och grovmalen svartpeppar
 
Strimla purjolöken, blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Lägg ut sallad på tunnbröden, och bred på tonfiskröran. Rulla ihop och skär i snittar.
 
Chevréfyllda körsbärstomater:
 
Stors körsbärstomater
70 gr chevré
1-2 msk gräddfil
1 msk gräslök
 
Mosa chevrén och blanda med gräddfilen. Halvera tomaterna och gröp ur dom. Fyll med chrevréröran, klipp över lite gräslök.
 
Frittata:
 
1/2 gul lök
1 potatis
6 anjovis( eller sardeller)
oliver
4 ägg
1 msk grädde
salt och peppar
 
Fin hacka löken, och riv potatisen grovt. Vipa ihop äggen med grädden och rör i lök och potatis. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna och häll i smeten. Lägg i oliver och anjovis, och stek på svag vämte, tills den stannat och potatisen är mjuk.
 
Idag är det ju mors dag, och det måste ju så klart firas♥ Vi åkte ut till min mamma och pappa i Haverdal, och sonen, svärdottern och barnbarnet var också med. Så det blev lite äventyrsgolf, korvgrillning och lite rosé😃Lillplutten sov exemplariskt i vagnen hela tiden medan vi spelade golf.
Vilken tur med vädret vi hade, från att ha regnat så klarnade det upp och blev sol igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Njut nu v de sista timmarna av helgen, så laddar vi för en ny vecka, kram kram♥