Mat #cevapcici, #grilla, #middagstips

Smarriga Cevapcici!

Hejsan!
 
Vilken fantastisk helg och långledighet det varit. Vi har hunnit med mycket, men ändå hunnit njuta och varva ner lite. Lite trädgårdsfix, mycket grillning, varit ute och fotat, och goda vänner. Och ja just det, vi köpte ett litet jacussi, ni vet ett sånt uppblåsbart, att ha i trädgården, står och värmer upp sig i detta nu. Kanske vi hinner prova den i dag🙂. Härligt med andra ord. Fler helger som denna tack😊.
 
En av favoriträtterna att grilla är Cevapcici. Enkla att göra, och bara man förändrar tillbehören och sås lite så kan man få en helt annan smak, även om grundreceptet är detsamma. Vi hade klyftpotatis, tzatsiki, hackad rå röd lök och en melon och fetaostsallad med lite olivolja, honung och basilika på. Så fräsch och god.
 
 
 
Ingredienser:
 
1 kg blandsfärs(eller annan färs)
1 ägg
1 finriven gul lök
1/2 dl ajvar relish
2-3 tsk sambal oelek
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 krm paprikapulver
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienserna till Cevapcicin. Forma till järpar och grilla eller stek.
 
Tzatsiki:
 
3 dl turkisk ypghurt
10 cm gurka
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Skala gurkan och riv grovt, strö över lite salt.
2. Blanda yoghurten med vitlök, olivolja och vitvinsvinäger.
3. Krama ur vätskan på gurkan och blanda i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
 
Så här brukar jag göra tzatsikin, finns många olika sätt och smak även på denna. Men jag gillar skalad gurka bättre, och det blir det där lilla extra med lite olivolja och vinäger tycker jag😋
 
Nähä fina vänner, nu skall snart grillen sättas på igen. Och tror att resten av dagen blir i lathetens tecken faktiskt.
 
Kram kram♥