Vegetariskt #alfunghi, #middagstips, #skottorpsstengods, #spaghetti, #vegetariskt

Spaghetti Al funghi!

Hej fina ni!
 
Oj vad rabarberpajen blev poppis igår, och så många som varit inne här och kikat, så glad jag blir♥ Är alltid roligt att få lite feedback med kommentarer😘
 
Idag blir det dock ingen paj, utan vi kör vegetariskt, närmare bestämt en spaghetti al funghi. Krämig och massa smaker. Mannen åt med god aptit kan jag lova😊och jag med faktiskt.
 
Denna är så enkel att göra, och tog ca 15 minuter från det jag började tills att jag slevade in den i munnen, haha.
Serverade i mina fina tallrikar från Skottorps stengods😊
 
 
 
 
Ingredienser:
 
500 gr champinjoner
5 dl grädde matlagningsgrädde
3 msk kantarellfond
1 msk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt på vattnet till pastan, och koka pastan medan du gör nedan.
2. Skiva/klyfta champinjonerna, finhacka löken och vitlöken.
3. Stek svamp och löken i smör i en panna, tills den har slutat att vätska sig och har fått färg.
4. Häll på grädden och fonden och låt de puttra ihop en stund.
5. Smaka av med salt och peppar, och red den eventuellt med lite maizena om du vill ha den lite tjockare.
Servera med den nykokta pastan och riven parmesan, gärna massor😋
 
Men hörrni, i morgon är det fredag igen. Veckan har gått fort som vanligt, och vädret gör ju att man njuter lite extra och får ut mycket av kvällarna.
Vi hörs  morgon med fredagsdrinken som vanligt.
 
Sköt om er, kram♥