Stekta bananer med dulce de leche grädde!

Hej på er!
 
Igår njöt vi i fulla drag här hemma, solen sken och för en gång skull så blåste det inte heller. Helt perfekt alltså🙂
När jag kom hem från jobbet så planterade jag lite blommor som vi köpte i tisdags. Vi har lyckats att övervintra pelargonerna nu i tre år, men i år så gick det inte. Man kan säga att dom var stendöda, inte ens en gnutta grönt någonstans. Vet inte om det var för att det blev kallt så sent i år, det smällde ju till i mars med kyla och dom har stått för kallt. Eller så är det helt enkelt för att jag inte har några gröna fingrar, i alla fall är det nog en bidragande orsak..
Så det var bara att bita ihop och köpa nya.
 
Vill ni ha en lättlagad och väldigt god dessert till helgen så prova denna goding. Bananer doppade i råsocker, och stekta i smör så att dom smakar knäckigt och gott, och till det chokladgrädde med dulce de leche😍
 
Ja ni hör ju själva hur gott det låter. Ni måste prova.
 
 
 
Ingredienser:
 
2-3 bananer
1/2 dl dulce de leche(karamelliserad mjölk)
1 dl grädde
1/2 msk choklad
smör
1/2 dl råsocker
riven mörk choklad, att strö över 
 
Gör så här:
 
1. Vispa dulce de lechen med 2 msk grädde så att den blir slät.
2. Vispa resten av grädden tillsamman med chokladen tills den blir fluffig, och vänd försiktigt ner dulce de lechen i grädden.
3. Skala och dela bananerna på längden. Doppa dom på båda sidorna i råsockret.
4. Stek bananerna i smör tills de får färg och blir lite knäckiga.
5. Lägg på en tallrik och strö över den rivna chokladen. Servera med grädden, och njut.
 
 
Pelargonier är så tacksamma, om man bara kommer ihåg att plocka bort vissna blommor( kan vara så att jag glömmer det ibland😛 ), så blommar dom hela sommaren och långt in på hösten. Såna blommor gillar jag.
 
I morgon så firar vi fredag igen, herregud vad veckan gått fort. Ibland känns det som att om man råkar blinka lite för länge, så är arbetsveckan slut. För att inte tala om helgen....
 
Ha det så bra, kram♥