Efterrättstacos med äppelfyllning!

Hej fina ni!
 
Lillördag idag, nu är det nerförsbacke till helgen😊 
Är det bara jag som har ont av tidsomställningen till sommartid? Nu när man skall gå upp en timme innan man brukar, så har jag antagligen djupsömn, för jag är heelt knockad när klockan ringer. Så jobbigt, tar fram till 10 innan jag börjar vakna.
 
Jag såg ett foto på pinterest på dessa, men där var inget recept. Så jag provade mig fram, och jädrans så goda dom blev. Sött, knaprigt, kaneligt ( om det nu är ett ord )och lite syra från citron😍
 
 
 
 
Ingredienser 6 st:
 
2 tortillabröd (3 rundlar från varje bröd)
15 gr smält smör
2 msk socker
2 tsk kanel
 
Äppelfyllning:
 
1 äpple
1 msk citronsaft
1 msk socker
2 task kanel
1 msk smör till stekning
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Stansa ut 6 st rundlar från tortillabröden. Lägg i en bunke, smält smöret och häll över rundlarna. Häll även i socker och kanel. Rör runt så att det blandas väl.
 
 
2. Ta en muffinsform och lägg den upp och ner. Vik rundlarna och lägg i sprickorna på formen, så att dom blir som tacoskal.
 
 
3. Grädda i ugnen ca 5 minuter. Håll koll så att dom inte blir brända. Ta ut och svalna något.
4. Skala och skär äpplet i tärningar. Lägg i en skål och häll på citronsaft, socker och kanel. Rör runt. Stek dom i smör i en stekpanna, ca 2-3 minuter. Dom skall vara lite mjuka men inte för mjuka.
5. Fyll skalen med äppelfyllningen och toppa med vispad grädde eller glass.
 
Perfekt till efterrätt, på brunchen eller buffébordet. Lagom munsbit när man är sugen👌
 
Ikväll är det final i Sveriges mästerkock, vem håller ni på?
 
Kram kram♥