Lax med svart ris, syrad rödkål och sesammajonäs!

Hej på er!
 
Då var måndagen avklarad. Skönt att det är ljust lite längre på kvällarna nu. Man hinner få lite gjort innan man dimper ner i soffan som jag precis gjort😊
 
Idag blev det lax till middag. Detta var vekrligen härliga smaker ihop. Den syrade rödkålen bröt av fint mot sesammajonäsen, och dessutom en härlig färgklick.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
4 laxfileér
Salt och peppar
Smör+olja till stekning
 
Syrad rödkål:
200 gr rödkål
1 lime, skal+saft
1 tsk olivolja
salt
2 tsk flytande honung
 
Sesammajonäs:
1 dl majonäs
2-3 tsk sesamolja
 
Svart ris 4 portioner
Sesamfrö
Koriander
 
Gör så här:
 
1. Sätt på riset enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla rödkålen fint, jag brukar använda en osthyvel, Riv skalet på limen och blanda med rödkålen. Pressa över limen. Krama kålen så att den mjuknar. Smaka av med honung, salt och eventuellt mer lime.
3 Blanda majonäsen med sesamoljan, smaka av med salt.
4. Salta och peppra laxen runt om. Stek i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida.
5. Servera med ris, strö över lite sesamfrö och koriander.
 
Njut av er kväll, kram♥
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: #lax #svartris, #middagstips, #sesammajonäs, #syradrödkål