Mazarinkaka med hallontopping!

Hejsan!
 
I dag blåser det här i södra sverige. Så synd eftersom solen lyser från en klarblå himmel. Men det ser ut som om det skall blir fint väder hela veckan, så det är bara att njuta😊.
 
Igår bakade jag en såå god kaka. Mazariner är ju så gott, men lite pilligt att göra. Denna däremot är betydligt enklare, men precis lika god.
 
 
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
2 1/2 dl vetemjöl
150 gr tärnat smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
 
Fyllning:
 
200 gr riven mandelmassa
75 gr rumsvarmt smör
1/3 dl strösocker
3 ägg
2 msk vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
 
ca 3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
mjölk till lagom konstistens
Lite sylt till topping
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop ingredienserna till botten till en deg. Plasta in den med plastfolie och lägg i kylen i en timme.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper som har löstagbara kanter.
3. Tryck ut degen i formen till en botten, nagga den och förgrädda i 10 minuter.
4. Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Lägg i smöret och vispa ihop. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker, mjöl och sedan ett ägg i taget.
5. Fördela smeten över botten och grädda i ytterligare ca 20 minuter. Ytan skall ha fått en fin färg. Låt den svalna lite.
6. Blanda florsocker och vaniljsocker. Späd med lite mjölk i taget till en trögflytande konstistens. Häll över kakan. Om du vill så klicka ut lite hallonsylt, eller annan sylt, över kakan och dra med en tandpetare igenom sylten till ett fint mönster.
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: #gofika, #hembakat, #mazarinkaka, #mjukkaka