Citrontorsk med blomkålsmos!

Hejsan!
 
Lill-lördag idag, och värmen som varit de senaste dagarna verkar dra bort nu. Man ska ju inte säga, vad skönt. Men så varmt som det varit de senaste dagarna är för varmt för mig. Längtar efter sval och krispig höstluft, ni vet så där hög luft🙂
 
Ett litet middagstips, denna torsken är både lätt att göra, och riktigt riktigt god. Om man har mos behöver man inte ha så mycket sås tycker jag, Denna såsen består av citronsaft, oliver och tomater, precis lagom.
 
 
 

Ingredienser 2 personer:
 
2 bitar torskrygg á 150 gram
1 msk salt
1/2 msk socker
1/2 dl kokande vatten
2 dl kallt vatten
100 gram bacon
ca 10 svarta oliver
ca 10 körsbärstomater
1 1/2 msk saft av citron
 
Mos:
 
ca 100 gram potatis
ca 200 gram blomkål
2 msk smör
mjölk
salt och peppar
 
Topping:
 
Smulad bacon
 
Gör så här:
 
1. Koka upp vattnet och lös upp saltet och sockret i det.
2. Lägg torskryggen i plastpåse, gärna dubbel så att det inte läcker. Häll på lagen och knyt ihop, Lägg i kylskålet i ca 30 minuter. Under tiden gör du nedan.
3.Skär baconen i små bitar och stek knaprig. Lägg på hushållspapper och låt den rinna av.
4. Skala potatisen och skär i små bitar. Dela blomkålen i buketter. Koka i en gryta tills dom är mjuka.
5. Lägg i en klick smör i potatisen och blomkålen och mosa lite slarvigt. låt det vara lite bitar kvar. Späd med mjölk till lagom konstistens. Smaka av med salt och peppar.
6. Ta ut torsken ur plastpåsen med lagen och torka av dom med hushållspapper. Stek i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Under tiden skär du oliverna och tomaterna i halvor .
7. Ta upp torsken och lägg på tallrik. Fräs till oliverna och tomaterna så att dom mjuknar lite och häll i citronsaften.
8. Skeda upp blandningen över torsken, servera med moset och smula över lite bacon.
 
Njut av er kväll, kram♥
 
En kommentar publicerat i Mat
Taggar: #blomkålsmos, #middagstips, #torskrygg
#1 - - Angelica Wåhlin:

Ååh, vad gott det ser ut!

Svar: Tack snälla du:)Ha en fin söndagskväll!
Eva Wersch